Terapie ABA cu mămica în cabinet-preturi

   Ce este Terapia ABA 

    Analiza Comportamentală Aplicată (ABA) este știinta care se ocupă cu înțelegerea și îmbunătățirea comportamentului uman.
  Terapia ABA este o intervenție terapeutică, de tratament al comportamentelor atipice și dezadaptative. Aceasta se folosește în cazul copiilor cu autism, TSA, întârziere de dezvoltare, ADHD, sindrom Down și alte deficiențe psihice. Terapia ABA poate fi aplicată și asupra copiilor tipici, fără probleme de sănătate, boli sau tulburări psihice. 
    ABA este o terapie comportamentală, o metodă recunoscută științific.
   Primul scop al terapiei ABA este descoperirea factorilor din mediu care influențează comportamentul uman. Un alt scop al terapiei ABA este  dezvoltarea unui plan de intervenție pentru a produce schimbări ale comportamentului. Terapia ABA ajută la întărirea comportamentelor dorite, la descurajarea și reducerea frecvenței comportamentelor negative. (Nedelcu Maria apud Cooper, 2007, 2021).
  
   Aplicată intensiv și individual de la o vârstă fragedă, poate duce la ameliorarea simptomatologiei tulburării din spectrul autismului. Terapia ABA poate avea ca rezultat reducerea comportamentelor stereotipe și recuperarea întârzierilor de dezvoltare cognitivă. De asemenea contribuie la dezvoltarea limbajului și a gradului de funcționalitate independentă al copilului. Ajută și la dezvoltarea motricității fine, a atenției, concentrării și coordonării mână-ochi. Terapia ABA contribuie la creșterea coeficientului de dezvoltare/de inteligență al copilului și al nivelului de autoservire și autoîngrijire.

  Terapia ABA la Cabinetul Individual de Psihologie  Mariana Georgiana Ștefan ( CIP Marystef) se face pentru copii cu vârsta 2 ani și jumătate-6 ani:

   Pentru a avea rezultate pozitive și progrese vizibile cât mai repede, Terapia ABA trebuie să fie făcută zilnic, câte 2-6 ore pe zi. ( în funcție de gradul de afectare al copilului, de posibilitatea copilului de a efectua terapie zilnică, de diponibilitățile părinților).
   Având în  vedere faptul că, am întâlnit părinți care își doreau să își ajute copii cu TSA și să-i integreze într-un program de terapie ABA, dar nu aveau suficienți bani pentru a achita contravaloarea ședințelor zilnice, am creat abonamente diferite, un canal de youtube și un grup de facebook dedicat acestora.  

   Pentru copii cu hiperkinetism și ADHD care nu pot rezista timp de 50 de minute sau 90 de minute la terapie zilnic, am creat abonamentul de 12 ședințe a câte 30 de minute. Nu este suficient, iar progresele apar cu întârziere, dar este ceva mai mult decât nimic. Este un program minim pe care îl poate face un copil, iar părinții acestuia vor lucra cu el suplimentar acasă. 
  Pentru părinții care nu își pot permit financiar un program de terapie zilnic de 2 ore terapeutice (90 de minute terapeutice) există abonamentul de 12 ședințe de 50 de minute. 
   Pentru părinții care doresc să lucreze cu copiii acasă dar nu știu ce și cum să lucreze, le ofer posibilitatea să asiste la ședințele de terapie. Terapia ABA cu mămica în cabinet, practic, se face 1 la 2, terapeutul psiholog cu copilul + mămica. În cadrul acestui program, mama este observator dar este și integrată în terapie, cel puțin la început. Mămica vede ce se lucrează și cum reacționează copilul. În plus, mămica învață tehnicile și exercițiile și le poate aplica acasă. Mai mult, mămica primește ,,teme pentru acasă” de a lucra cu copilul anumite exerciții în modul prezentat de terapeut și apoi va prezenta filmulețe video cu aceste exerciții. În cadrul acestui program, în timpul terapiei cu copilul, mămica primește sfaturi, informații și consiliere parentală.
    Evident că, mămica poate să solicite și consiliere parentală, în ședințe separate, contra sumei de 150 lei ședința de 50 de minute. La consilierea parentală poate participa mămica + tăticul sau o altă persoană, iar ședința de 50 de minute costă 225 de lei.
      Așadar, avantajele terapiei ABA cu mămica în cabinet sunt multiple și efective.
   La CIP Marystef se face intervenție psihologică cu accent pe recuperarea întârzierilor de dezvoltare ale copiilor, recuperare cognitivă, creșterea coeficientului de dezvoltare și de inteligență. De asemenea, se pune accentul pe stimularea limbajului și comunicării copiilor nonverbali, corectarea și terapia tulburărilor de limbaj la copiii cu tulburări de limbaj receptiv și expresiv și pe creșterea și dezvoltarea gradului de functionalitate independentă al copiilor. Practic, terapia efectuată la CIP Marystef este o combinație între terapia cognitivă și logopedia pentru stimularea limbajului. 

    PREȚURI TERAPIE ABA valabile de la 10.05.2024

    pentru copii diagnosticați cu TSA (autism) și întârziere în dezvoltare, cu vârsta între 2,5 -6 ani- prețuri pentru abonamente de minim 12 ședințe/lună:

    » 80 lei/ședința de 30 de minute cu mămica în cabinet
   » 135 lei/ședința de 50 de minute cu mămica în cabinet;
   » 230 lei/ședința de 90 de minute cu mămica în cabinet.

  dacă se achiziționează unul dintre abonamentele de mai jos:

 1) pachetul nr. 1: abonament terapie ABA cu ședințe de 30 de minute 

  »12 ședințe (3 ședințe pe săptămână)= 960 lei;
  » 16 ședințe (4 ședințe pe săptămână) = 1.280 lei;

 2) pachetul nr. 2: abonament terapie ABA cu ședințe de 50 de minute 

  » 12 ședințe (3 ședințe pe săptămână)= 1.620 lei/ședința;
  »16 ședințe (4 ședințe pe săptămână) = 2.160 lei.

 3) pachetul nr. 3: abonament terapie ABA cu ședințe de 90 de minute:

  » 12 şedinţe mari = 2.760 lei;
  » 16 şedinţe mari =  3.680 lei;

 4) prețul unei şedințe de terapie ABA  în afara unui abonament sau pentru o frecvență mai mică de 3 ori pe săptămână:

  » 100 lei/ședința de 30 de minute;
 » 150 lei/ședința de 50 de minute;
 » 250lei/ședința de 90 de minute 

**Condiții: Un părinte sau un bunic poate participa la ședințele de terapie DOAR DACĂ:

  – nu deranjează ședința (nu se uită pe platforme sociale și nu vorbește la telefonul mobil în timpul ședinței de terapie);
   – nu intervine în terapie să ofere el copilului materiale sau jucării;

 – nu răspunde și nu șoptește copilului răspunsurile corecte la întrebările terapeutului (prin acest mod îi faceți rău copilului);
  – este în beneficiul copilului, dacă copilul este mai cuminte sau mai receptiv cu mami, tati sau buni lângă el. În cazul în care copilul nu se dezlipește de persoana care l-a adus la terapie, se duce frecvent la ea, aleargă prin cabinet, refuză sarcinile, etc, se recomandă lăsarea copilului singur cu terapeutul psiholog;
 – copilul are boli asociate cu TSA sau alte boli în care este necesară prezența unui aparținător care va interveni imediat (epilepsie, diabet, ADHD, etc). Este responsabilitatea părinților să intervină imediat în cazurile în care copilul intră în criză datorită altor boli sau bolilor asociate cu TSA și să îi ofere primul ajutor dacă este necesar;
 – este atent la tot ceea ce se face în Cabinet și ajută dacă i se cere acest lucru de către terapeut. Această implicare directă a părinților este de mare ajutor pentru ei, dar mai ales pentru copil.

*un abonament este valabil 30 de zile de la data achiziționării

*** persoana care aduce copilul la terapie și nu asistă la terapie este obligat să aștepte în proximitatea Cabinetului și să revină dacă este chemat pentru a observa progresul copilului sau pentru a intervenii în cazul în care copilul are vreun episod de manifestare a unei boli asociate TSA. (epilepsie, ADHD sau copilul devine agresiv ori are crize de autovătămare, etc). De asemenea, dacă copilul a făcut pe el și nu are pampers, persoana care l-a adus îl va spăla și schimba;

   *** Pentru mai multe sfaturi și informații despre tarapia ABA și modul în care se poate lucra acasă cu copilul se poate solicita psihologului -terapeut  o ședință de consiliere parentală contra sumei de 100 lei/ (1-30 minute) și 150 lei (30-50 minute)

   ** Capacitatea Cabinetului pentru terapie ABA este mică. Se pune accentul pe calitatea serviciilor oferite, nu pe cantitatea numărului de copii înscriși pentru terapie. Ca atare, vă rog să apelați telefonic sau prin mesaje pe whatsapp ori pe e-mail pentru a afla dacă sunt locuri libere.

  ***evaluările psihologice, terapia ABA și terapia logopedică, se fac DOAR  cu programare.

   **pentru programări vă rog să sunați la nr. de telefon 0735.633.011. zilnic între orele 09,00-19,00

   mesajele pe e-mail se primesc la adresapsihologsilogoped@gmail.com

*** dacă nu vă răspund la telefon, este posibil să mă aflu într-o ședință sau discuție cu altcineva, și vă rog să îmi scrieți pe whatsapp, sau pe e-mail. Vă rog să menționați pe scurt, numele dumneavoastră și cu ce doriți să vă ajut (nu uitați să îmi lăsați un nr. de telefon pentru a vă putea contacta)

**pentru informații și pregătirea mea profesională în domeniul psihologiei, vă rog să studiați:

https://www.terapieaba-psihologcopiisiadulti.ro/prezentare/

https://www.psihologsilogoped-marianastefan.ro/ 

   Părinților care doresc să lucreze suplimentar acasă cu copiii lor și nu știu ce exerciții să facă, dar și pentru cei care nu își permit să achite contravaloarea terapiei, îi rog să se aboneze la canalul meu de youtube, să vizioneze filmulețele postate acolo și să le pună în practică cu copilașii lor.

https://www.youtube.com/@marystef-psihologcopii-terapie

 

Scroll to Top